Öne Çıkanlar

2 Haziran 2022 Perşembe

Kumkapı Sarıçubuk 2 - 0 Zeytinburnu Zafer Spor

  2021-2022 ;İstanbul 1.Amatör Küme 10. Grupta mücadele eden Kulübümüz ligde 15. maçını  01 Haziran 2022 Çarşamba Günü Saat 17.00'de İBB Yenikapı  Tesislerinde  Zeytinburnu Zafer Spor ile yaptığı müsabakayı 2 - 0 galip bitirmiştir. 

2 - 0  Biten maçta ; Kumkapı Sarıçubuk 81 Spor Kulübümüzün Futbol Şubesi sorumlusu Ömer Varlık, Antrenörlerimiz ve Futbolcularımızı tebrik eder, desteğe gelen herkese çok teşekkür ederiz.

KUMKAPI SARIÇUBUK81 SPOR KULÜBÜ DERNEK YÖNETİMİ



Kumkapı Sarıçubuk “Zafer”Ledi.

1. Amatör Lig 10. Grupta mücadele eden Kumkapı Sarıçubuk 81 evinde oynadığı kritik maçta rakibini 2-0 yendi.


İstanbul’da Amatör Liglerde son haftalara girilirken şampiyonluk ve küme düşme hattında büyük çekişmeler yaşanmaya devam ediyor. 1. Amatör Ligde gruplarını ilk sırada bitirecek takımları Süper Amatör Lige direk çıkacağı ve gruplarında son 3 sırayı alan takımların 2. Amatör Kümeye düşeceği sezonda son 3 haftaya girilirken nefes kesen maçlar yaşanıyor.

Kumkapı Sarıçubuk hata yapmadı.

1. Amatör Lig 10. Grupta yer alan Kumkapı Sarıçubuk 81 deplasmanda gruptaki rakiplerinden Zeytinburnu Zaferspor’u attığı 2 gol ile yenerek liderliğini korudu ve rakipleriyle olan puan farkını bir nebze daha açtı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmada temsilcimiz 76. dakikada kaleye giden topun elle çıkarılması sonucu penaltı kazandı ve rakibi 10 kişi kaldı.Penaltı için topun başına gelen 1. Amatör Ligin gol kralı Sergen Büyükakova topu ve kalecileri farklı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.




Gol sonrası yaşanan olaylar.

Penaltı golünden sonra maç durdu. Golden sorumlu olarak yan hakemi gören Zeytinburnu Zafersporlu taraftar ve yöneticiler yan hakeme küfür ve hakaret edip yabancı madde attılar. Maçın baş hakemi oyunu durdurdu ve saha komiserinden bölgede bulunan kişilerin düzeltilmesini istedi. Tribüne gelen emniyet güçlerinin gerekli önlemleri alması sonrası oyun kaldığı yerden devam etti.

Gol sonrası daha kontrollü oyun oynayan Sarıçubuk rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat buldu ve 83.dakikada Cengizhan Nur’un ayağından bulduğu golle skoru 2-0 yaptı. Gol sonrası başlayan maç oldukça sertleşti. Zafersporlu oyuncuların sertleştirdiği oyun sonrası yaşanan mücadelede 86.dakikada Zafersporlu oyuncu kırmızı kart gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

Maç sonu olaylar kaldığı yerden devam etti

Galibiyet sevinci için tribüne gelen Kumkapı Sarıçubuklu oyunculara Zafersporlu yönetici ve taraftarlar maç içinde kendilerine küfür edildiğini iddia ederek ağır hakaret ve küfürler ile ortamı germeye çalıştılar. Sarıçubuklu oyuncuların kendilerine formalarını göstermeleri üzerine hakaret ve küfürlerin dozu artarken emniyet güçleri olayları yatıştırmakta zorlandı.

Başkan Gülen Yıldırımdan açıklamalar

Maç sonu röportaj yaptığımız kulüp başkanı Gülen Yıldırım hanımefendi açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle çok heyecanlı bir grupta mücadele ediyoruz. Son 3 maçımız kaldı, son haftalara girmemize rağmen grupta heyecan devam ediyor. Her takım arasında neredeyse birer puan fark var. Biz önce futbol için çıkıyoruz sahaya, asıl amacımız keyifli futbol, iyi bir mücadele. Bir çizgimiz var, takımın ruhu var bunu kaybetmek istemiyoruz. Gerginlikten uzak maçlar bizim için kıymetli ve bunun için sahadayız. Çünkü biz futbolu ve diğer branşımız olan yüzmeyi keyif için yapıyoruz. Öncelikle amaç bu. Bizi gerecekse strese sokacaksa zaten sporun içinde olmamıza gerek yok. Her maça yenmek için çıkıyoruz ama asıl olan mücadele. Şuan için liderlik çok mutlu ediyor. Bundan sonra 3 maçımız var lig bitmedi ama şampiyonluğa yakınız. Bununla da hem hocamız ve arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Buraya gelmeden öncede konuştuğumuzda daha çok kadınlar olmalı, kadınların olduğu yerde küfür ve gerginlik azalıcak. O yüzden kadınlar çok olmalı. Ben Sarıçubukta doğdum büyüdüm. Akfit spor yaptım. Hem başkanım hem lisanslı yüzücüyüm. Futbola bu kadar heyecanım yoktu. Bu takım beni çok heyecanlandırdı ki hayatımda 2 şeye heyecanlanıyordum biri aşk diğeri yüzmeydi, artık futbola da heyecanlanıyorum.”

İkinci gol sonrası yaşadığı sevinç için ise ” Biz amatör ruhumuzu kaybetmeden, çizgimizi bozmadan mücadele etmeye devam ediyoruz.” dedi.



Maçı takip edenler arasında Sarıçubuk kulübü yöneticiler, taraftarları ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Soner ÖZİMER, CHP Fatih Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Kazım AKŞAHİN, CHP İlçe Başkan Yardımcıları Yavuz NAZLIGÜL ve HALUK BÜYÜKAKOVA yer alıyordu.



Son 3 haftaya girilen grupta lider Kumkapı Sarıçubukspor 36 puana sahip, ikinci Karadolapspor 33 puana sahip. Son hafta iki takım arasında oynanacak maç şampiyonu belirleyecek gibi duruyor.











































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder